9. oktober 2018
Ankomst exterior

Den Gamle Bys nye hovedindgang vundet

“Som en paraply for de besøgende”

Cubo er stolte og beærede over, at vinde arkitektkonkurrencen om den ny hovedindgang til den Gamle By, og som lokale arkitekter opfatter vi det som en særlig anerkendelse at få mulighed for at sætte et vigtigt aftryk på vores by.

Koblingen til Den Gamle Bys historiske bymiljø er en stor udfordring, idet den tætte relation til Anton Rosens Aarhus Pavillon har haft afgørende indflydelse på konkurrenceforslagets idé om den unikke trækonstruktion i det transparente skrin, formet som en stor paraply over de besøgende. Som i Den Gamle By skal de bedste håndværkstraditioner eksponeres i den nye adgangspavillons helhed og detaljering.

Interior Foyer

Dronning Margrethe Gade

Den Gamle By er et af byens store kulturelle fyrtårne, som hvert år tiltrækker et imponerende antal besøgende, og den ny hovedindgang vil øge tilgængeligheden og binde Den Gamle By bedre sammen med resten af Aarhus. Med den nye hovedindgang vil gæsterne få en helt anden begyndelse på museumsbesøget end hidtil. Museet bliver en iøjnefaldende del af kulturstrøget fra Musikhuset og Aros over Godsbanen til Væksthusene i Botanisk Have og det bliver den genkendelige tid i bydelen fra 1974 og gaden fra 2014, som gæsterne først ser.

Hermed bliver den nye hovedindgang afslutningen på det kæmpe fornyelsesprojekt, der opstod som en vild idé helt tilbage i 2001. En idé, der kun har kunnet føres ud i livet på grund af støtte fra A.P. Møller Fonden.

Konkurrencen havde udover Cubo deltagelse af arkitektfirmaerne Snøhetta, Dorte Mandrup, Aart og Maali & Lalanda

Byggeriet forventes færdig i 2021.

Se projekt