12. april 2019
ostbv

Cubo Arkitekter skal tegne brandstation i Lisbjerg

Østjyllands Brandvæsens ny fuldtidsbemandede brandstation i Lisbjerg, Station Aarhus Nord, skal tegnes og projekteres af Cubo Arkitekter sammen med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Station Aarhus Nord bliver en del af det nye byudviklingsområde ved Lisbjerg. Brand­stationen vil sikre hurtige ankomsttider i hele den nordlige del af Aarhus Kommune samtidig med, at den giver brandfolkene et godt arbejdsmiljø. Et arbejdsmiljø, der beskytter brandfolkene mod farlige partikler fra røg, og hvor både køretøjer og materiel hurtigt og sikkert kan gøres klar til ny udrykning. Samtidig fungerer en fuldtidsbrandstation også som en hjem for vagtgående brandfolk, hvorfor der også skal være attraktive velfærdsfaciliteter ved døgnophold, således brandfolkene både kan hold sig i form og slappe af mellem udrykningerne.

Projektchef i Østjyllands Brandvæsen Lone Mossin udtaler: »Ud over en brandstation med et godt og sikkert arbejdsmiljø skal stationen også opføres med fokus på bæredygtighed, både hvad angår gennemtænkte totaløkonomiske løsninger, der sikre en effektiv og driftssikker bygning med minimalt vedligehold samt et byggeri opført af morgendagens byggematerialer og med fokus på cirkulær økonomi. Jeg er sikker på, at vi i samarbejde med Østjyllands Brandvæsens medarbejdere, Cubo og Viggo Madsen kan skabe en attraktiv arbejdsplads, inden for den økonomiske ramme vi har«.

Nye ISL biler

Hos Cubo er vi naturligvis meget stolte af at være udpeget som vinder af denne spændende og udfordrende opgave for Østjyllands Brandvæsen. At udforme noget så ikonisk som en brandstation er en opgave, der vil trække veksler på vores evner indenfor bygningskunsten men samtidig også vores store erfaring med teknisk byggeri. En opgave vi går til med ydmyghed, så vi derved får skabt et bygningsværk, der klart og tydeligt signalerer brandstation – også ind i fremtiden.

Brandstationen i Lisbjerg forventes at stå færdig i starten af 2021.